چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

روسیه و اوکراین ۳۰۰ اسیر جنگی را با میانجیگری امارات مبادله کردند

روسیه و اوکراین ۳۰۰ اسیر جنگی را با میانجیگری امارات مبادله کردند روسیه و اوکراین در نتیجه مذاکرات با میانجیگری امارات، در مجموع ۳۰۰ اسیر را مبادله کردند. وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که ۱۵۰ نیروی نظامی این کشور را از اسارت اوکراین بازگردانده و ۱۵۰ نظامی کی‌یف را تحویل داده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۱۰ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 30
کد خبر: ۲۶۷۱۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ روسیه و اوکراین در نتیجه مذاکرات با میانجیگری امارات، در مجموع ۳۰۰ اسیر را مبادله کردند.

به گزارش ریانووستی، وزارت دفاع روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که ۱۵۰ نیروی نظامی این کشور را از اسارت اوکراین بازگردانده و ۱۵۰ نظامی کی‌یف را تحویل داده است.

در این گزارش آمده است: اکنون همه نظامیان روسی منتقل شده از قلمرو اوکراین در کشور بلاروس هستند و در آنجا کمک‌های روانی و پزشکی لازم به آنها ارائه می‌شود و همچنین فرصت تماس با بستگان به آنها داده می‌شود. سپس آنها برای درمان و توانبخشی در موسسات پزشکی وزارت دفاع به روسیه منتقل خواهند شد.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: برای بازگشت این نظامیان روس به کشور خود، امارات متحده عربی تلاش‌های میانجیگری بشردوستانه را انجام داد.

بنا بر گزارش دیگری، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین نیز در کانال تلگرامی خود بازگشت ۱۸۹ اسیر این کشور را تأیید کرد و نوشت: بازگشت شهروندان ما از اسارت روسیه همیشه برای هر یک از ما خبر بسیار خوبی است و امروز یکی از آن روزهاست: تیم ما موفق شد ۱۸۹ اوکراینی را به خانه بازگرداند. امروز ۱۸۹ خانواده دیگر خوشحال هستند.

وی افزود: ما برای رهایی همه اسیران اوکراینی در روسیه تلاش می‌کنیم. این هدف ماست. ما کسی را فراموش نمی‌کنیم. با تشکر از همه شرکا، به ویژه امارات، که ما را در این امر یاری می‌کنند.

آخرین بار، ۲۸ مهرماه ۱۴۰۳ خبری از تبادل اسرا بین دو طرف متخاصم منتشر شد. بنا بر آن گزارش، روسیه و اوکراین طی توافقی که در آن امارات متحده عربی به عنوان میانجی عمل کرد، اسیران جنگی را مبادله کردند که از طرف هر کشور، ۹۵ نفر آزاد شده‌اند.

پس از آن، هفتم آذرماه ۱۴۰۳ بود که ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی از پیشنهاد مسکو به کی‌یف برای مبادله ۶۳۰ اسیر جنگی خبر داد.

سخنگوی کرملین نیز ۲۲ آذرماه ۱۴۰۳ گفته بود: ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان در گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، پیشنهاد مبادله بزرگ زندانیان و آتش بس برای کریسمس (تعطیلات سال نو میلادی) را مطرح کرد.

دیمیتری پسکوف افزود: سرویس امنیت فدرال روسیه نیز در همان روز، پیشنهاد‌هایی را برای تبادل زندانیان به سفارت مجارستان در مسکو ارسال کرد.

پسکوف خاطرنشان کرد: با این حال، طرف اوکراینی پیشنهاد مبادله اسرا با روسیه پیش از کریسمس را رد کرده است.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز پنجم دی‌ماه ۱۴۰۳ در مصاحبه با برنامه "۶۰ دقیقه" شبکه اول تلویزیون روسیه گفت: گزینه آتش بس برای ما مناسب نیست؛ ما به توافقات قابل اعتماد و الزام آور قانونی نیاز داریم که با هدف از بین بردن علل اصلی درگیری باشد از جمله امنیت عمومی در اروپا، گسترش ناتو و البته، حقوق افرادی که در این منطقه زندگی می‌کنند و سرزمین‌هایی که به نفع اتحاد مجدد با روسیه صحبت کرده‌اند.

رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد که این رویارویی تاکنون ادامه دارد. / ایرنا

کلمات کلیدی: اوکراین روسیه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار